Tavaszi rizseshús recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sovány sertéslapocka
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg sárgarépa – kis kockákra aprítva
- 15 dkg fehérrépa – kis kockákra aprítva
- 20 dkg üveges konzerv gomba – vagy friss gomba
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott volt)
- 20 dkg kukorica (ez konzerv volt)
- 1 zöld paprika – aprítva
- olaj
- ételízesítőnk – ízlés szerint
- őrölt feketebors
- só
- 25 dkg rizs
Elkészítése:
A zsiradékot felhevítem, a vöröshagymát megpárolom. Rádobom a húst, erősebb hőfokon folytonos keveréssel fehéredésig pirítom, kb 1/2 dl vizet öntök alá, sózom, bővebben borsozom, csendesen félpuhára párolom.
Hozzáadom a sárga- és fehérrépát, a borsót, a gombát, a zöldpaprikát, a zöldségekkel együtt további víz hozzáadása nélkül puhára párolom, közben ízesítem ételízesítővel, szükség szerint további borssal. (Ha szeretjük a roppanós zöldségeket, elég 10 perc párolás.)
A rizst a dobozon lévő utasítás szerint megfőzöm, és finoman, hogy a zöldségek kevésbé törődjenek,a raguhoz keverem, ezután még friss apróra vágott petrezselyemmel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »