Tavaszi rizseshús recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sovány sertéslapocka
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg sárgarépa – kis kockákra aprítva
- 15 dkg fehérrépa – kis kockákra aprítva
- 20 dkg üveges konzerv gomba – vagy friss gomba
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott volt)
- 20 dkg kukorica (ez konzerv volt)
- 1 zöld paprika – aprítva
- olaj
- ételízesítőnk – ízlés szerint
- őrölt feketebors
- só
- 25 dkg rizs
Elkészítése:
A zsiradékot felhevítem, a vöröshagymát megpárolom. Rádobom a húst, erősebb hőfokon folytonos keveréssel fehéredésig pirítom, kb 1/2 dl vizet öntök alá, sózom, bővebben borsozom, csendesen félpuhára párolom.
Hozzáadom a sárga- és fehérrépát, a borsót, a gombát, a zöldpaprikát, a zöldségekkel együtt további víz hozzáadása nélkül puhára párolom, közben ízesítem ételízesítővel, szükség szerint további borssal. (Ha szeretjük a roppanós zöldségeket, elég 10 perc párolás.)
A rizst a dobozon lévő utasítás szerint megfőzöm, és finoman, hogy a zöldségek kevésbé törődjenek,a raguhoz keverem, ezután még friss apróra vágott petrezselyemmel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

