Tanyasi rakott burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg lángolt kolbász
- 40 dkg lecsó
- 2 közepes vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
Szalonnát kockára vágjuk kevés olajon megsütjük, majd a vöröshagymákat megpucoljuk, cikkekre szeleteljük és a szalonnás olajon megdinszteljük. Ráöntjük a lecsót és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Egy tepsit olajjal kikenünk, lerakunk egy réteg burgonyát, beterítjük fele kolbász és tojás szeletekkel, elosztjuk rajt a lecsó felét és meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.
Erre ismét egy sor burgonya jön, majd elosztjuk rajt a maradék kolbász és tojás karikákkal és elosztjuk rajt a maradék lecsót.Befedjük a maradék burgonyával és meglocsoljuk a maradék fokhagymás tejföllel és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »