Tagliatelle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag tagliatelle tészta (500 g)
- 150 g szárított paradicsom
- 150 g magozott olíva bogyó
- 125 g mozarella
- 3 db csirke felsőcomb
- 150 g friss rókagomba
- 3 db nagyobb paradicsom
- 2 ek sűrű paradicsompüré
- 1 db kápia paprika,
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 szár halványító zeller
- 3 db vékonyabb sárgarépa
- 1 kisebb csomag újhagyma
- petrezselyem zöld
- néhány levél bazsalikom
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokat sós vízben előfőzöm, majd kicsontozom, vékony csíkokra vágom.
A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján párolom. Keveset adok a hozzá, az üvegben lévő capribogyóból is.
A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomom a serpenyőben és felöntöm borral. 5 perc után hozzáadom az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert, és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. Paradicsompürét, és félbevágott olajbogyót is teszek hozzá.
Sózom, borsot őrlök rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyem zöld, és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozom, és lecsöpögtetett mozarellát morzsolok rá.