Tagliatelle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag tagliatelle tészta (500 g)
  • 150 g szárított paradicsom
  • 150 g magozott olíva bogyó
  • 125 g mozarella
  • 3 db csirke felsőcomb
  • 150 g friss rókagomba
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 2 ek sűrű paradicsompüré
  • 1 db kápia paprika,
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 szár halványító zeller
  • 3 db vékonyabb sárgarépa
  • 1 kisebb csomag újhagyma
  • petrezselyem zöld
  • néhány levél bazsalikom
  • őrölt bors

Elkészítése:

A csirkecombokat sós vízben előfőzöm, majd kicsontozom, vékony csíkokra vágom.

A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján párolom. Keveset adok a hozzá, az üvegben lévő capribogyóból is.

A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomom a serpenyőben és felöntöm borral. 5 perc után hozzáadom az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert, és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. Paradicsompürét, és félbevágott olajbogyót is teszek hozzá.
tagliatelle-023
Sózom, borsot őrlök rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyem zöld, és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.

A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozom, és lecsöpögtetett mozarellát morzsolok rá.