Szőlőleveles “tőtike” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 17-20 db szép szőlőlevél
- 50 dkg darált hús (bármilyen lehet sertés, pulyka, )
- 20 dkg rizs
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só tetszés szerint
- 1 kk kanál bors
- 1 kk kanál fokhagymakrém
- fél ek kanál zsír
- joghurt
Elkészítése:
A szőlőleveleket megmossuk, majd blansírozzuk. (Forró, sós, enyhén ecetes vízbe lógatjuk a száruknál fogva egy pár percig) Amikor már látjuk, hogy vesztik a színüket és összeesnek, kivesszük és hideg vízbe tesszük. Levágjuk a szárukat, lecsöpögtetjük és lapos tálcára helyezzük, hogy kisimuljanak.
A töltelékhez közben előfőzzük a rizst és hozzáadjuk a darált húshoz a tojással, a sóval, a borssal, a bazsalikommal és a fokhagymakrémmel együtt. Adunk hozzá egy pici zsírt is, hogy ne legyen száraz.
Óvatosan egy-egy kanál tölteléket teszünk a levelekbe, becsomagoljuk és először két oldalról, majd alulról hengergetve összehajtjuk. Fazékba tesszük őket, felöntjük vízzel, amibe teszünk egy leves kockát. Nagyon kis lángon 40 percig főzzük, majd joghurttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »