Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sváb Gombóc recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1 pár sütnivalókolbász
    • A tésztához:
    • 60 dkg liszt
    • 1 csomag élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 6 dkg zsír
    • kevés cukor
    • csipet só

    Elkészítése:
    Először a tésztát kell elkészíteni:
    Az élesztőt, a cukrot (kb. 1 kk) és 2dl vizet annyi liszttel összekeverünk, hogy galuska sűrűségű kovászt kapjunk.
    egy tálba kimérjük a 60 dkg lisztet, zsírt és 2 tojás sárgáját majd beletesszük a megkelt kovászt és hozzáadjuk a maradék 2 dl tejet. Akkor jó a tészta ha elválik az edény falától. Ezután kb. további 1 órát kelesztem.
    Addig a káposztát beáztatom vízbe majd leöntöm(így nem lesz olyan savanyú).
    Fogunk egy hatalmas lábast és kevés olajon(zsíron) a káposztát meg pirítom először még lehet egy pohár vizet is aláönteni.Nagyon lassú tűzön kell pirítani teljesen takarékon addig a kolbász kicsit előfőzőm kb 15 perc.
    Amikor a káposzta puha ráteszem a kolbászt és a gombócokat formálunk a tésztából, majd lefedjük előtte öntünk rá egy pohár vizet mert különben megég mert amíg rajta van a tészta addig nem szabad keverni. Amikor tehát rátettük a tésztát és aláöntöttük a vizet lefedjük(hogy gőz alatt följön) és kb 1 órát főzzük. Közben nem szabad levenni a fedőt és kevergetni sem szabad, de azért mindenképpen 3/4 óra után nézzük meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá