Sváb-galuska magyarosan recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- piros fűszerpaprika
- kevés olaj
- 30 dkg császárszalonna
- fehér őrölt bors
- só
- delikát
- 1 tyúkhúsleveskocka
- pici curry
- 40 dkg liszt
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk.
A hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk a paprikával és a többi fűszerrel, a burgonyát beletesszük és kevés vizet öntünk rá.
Teljesen zsírjára főzzük, hogy ne maradjon leve.
A lisztből a tojással galuskát készítünk, sós vízbe kifőzzük, majd leöblítjük, leszűrjük róla a vizet és a megfőtt szalonnás burgonyával összekeverjük.
Finom laktató egytálétel lesz belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.