Sváb-galuska magyarosan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • piros fűszerpaprika
  • kevés olaj
  • 30 dkg császárszalonna
  • fehér őrölt bors
  • delikát
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • pici curry
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk.

A hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk a paprikával és a többi fűszerrel, a burgonyát beletesszük és kevés vizet öntünk rá.

Teljesen zsírjára főzzük, hogy ne maradjon leve.

A lisztből a tojással galuskát készítünk, sós vízbe kifőzzük, majd leöblítjük, leszűrjük róla a vizet és a megfőtt szalonnás burgonyával összekeverjük.

Finom laktató egytálétel lesz belőle.