Sváb galuska recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Raguhoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 közepes db vöröshagyma
- 4 közepes db paprika
- 3 közepes db paradicsom
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 dl víz
Galuskához:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 4 dl víz
- 2 kávéskanál só
Tetejére:
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Olajon kicsit megfonnyasztjuk a cikkekre szeletelt hagymát,rátesszük a felszeletelt paprikát,paradicsomot,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
Amikor egy kicsit sült a saját levében rátesszük a darált húst és felöntjük vízzel.
A galuska elkészítése:
A lisztet, a tojást, a vizet a sóval jól kikeverjük és forrásban lévő sós vízbe kiszaggatjuk.
Amikor feljött a kiszaggatott galuska víz tetejére,leszűrjük és a ragúval összekeverjük.
Olajjal kikent tepsibe öntjük.
Tetejére:
Tetejét kikevert tejföllel megkenjük és 15 percig előmelegített sütőben sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.