Sütőtökös-gerslis rizottó recept

Hozzávalók:
- 20 dkg sütőtök (felkockázva)
- 10 dkg gersli (árpagyöngy)
- 10 dkg mascarpone
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4 dl víz
- 1 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 2-3 dkg vaj
Elkészítése:
A felkockázott sütőtököt főzzük 10-15 perc alatt puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
A hagymát vágjuk fel apróra, majd az olajon állandó keverés mellett kissé pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a gerslit (árpagyöngyöt) és keverjük össze. 1-2 perc kevergetés után öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, és kakukkfüvet. Alacsony hőfokon, félig lefedve, többször megkeverve főzzük kb. 20-25 percig.
A megfőtt sütőtöknek a felét villával nyomkodjuk össze, majd keverjük hozzá a mascarponét.
Ezután keverjük hozzá a gerslihez, majd állandó keverés mellett főzzük ízlés szerinti állagúra. (én jó szottyosra hagytam) Végül adjuk hozzá a vajat és keverjük alaposan össze.( a vajtól még simább, selymesebb lesz a rizottó)
A készre főtt tökös-gerslihez ezután adjuk hozzá a megmaradt sütőtököt, majd óvatosan keverjük össze.
Az elkészült rizottót rögtön tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »