Sült csirke vele sült burgonyával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész konyhakész csirke
- 1 citrom
- 1 kg burgonya
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 ek olaj
- néhány kakukkfű ág
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A csirkét alaposan megmosom, a negyedelt citromot a kakukkfűvel a hasüregébe teszem és összekötözöm a lábait.
A fűszerpaprikát összekeverem az olajjal, ízlés szerint sóval, alaposan bedörzsölöm vele a csirke bőrét és egy hőálló tálba teszem.
A burgonyát megpucolom, kockára vágom, majd összekeverem a kockára vágott szalonnával, -vöröshagymával, aprított fokhagymával, némi olajjal, sózom, a csirke köré halmozom és alufóliával lefedve 50 percig a sütőbe helyezem.
Ha a csirke megpuhult, leveszem az alufóliát és 4-5 percenként a saját levével locsolgatva szép pirosra sütöm!
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.