Sült csirke vele sült burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész konyhakész csirke
  • 1 citrom
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 2 ek olaj
  • néhány kakukkfű ág
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra előmelegítem.

A csirkét alaposan megmosom, a negyedelt citromot a kakukkfűvel a hasüregébe teszem és összekötözöm a lábait.

A fűszerpaprikát összekeverem az olajjal, ízlés szerint sóval, alaposan bedörzsölöm vele a csirke bőrét és egy hőálló tálba teszem.

A burgonyát megpucolom, kockára vágom, majd összekeverem a kockára vágott szalonnával, -vöröshagymával, aprított fokhagymával, némi olajjal, sózom, a csirke köré halmozom és alufóliával lefedve 50 percig a sütőbe helyezem.

Ha a csirke megpuhult, leveszem az alufóliát és 4-5 percenként a saját levével locsolgatva szép pirosra sütöm!

Jó étvágyat!