Spagettifészekre ültetett pörkölt recept
Hozzávalók:
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 50 kg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- 2 dl víz
- 50 dkg spagetti tészta
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csapott ek finomliszt
- 5 dl tejföl
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Közben sós vízben a spagettit kifőzzük, és leszűrjük.
Amikor a hús megfőtt, a liszttel elkevert tejszínt hozzáadjuk, és még pár percig főzzük.
Olajjal kikent tepsibe spagettifészkeket készítünk, a közepébe teszünk egy-egy halom húsos szószt, a fészkek széleit tejföllel körbekenjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

