Spagettifészekre ültetett pörkölt recept
Hozzávalók:
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 50 kg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- 2 dl víz
- 50 dkg spagetti tészta
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csapott ek finomliszt
- 5 dl tejföl
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Közben sós vízben a spagettit kifőzzük, és leszűrjük.
Amikor a hús megfőtt, a liszttel elkevert tejszínt hozzáadjuk, és még pár percig főzzük.
Olajjal kikent tepsibe spagettifészkeket készítünk, a közepébe teszünk egy-egy halom húsos szószt, a fészkek széleit tejföllel körbekenjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

