Sólet gazdagon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg tarkabab
- 25 dkg gersli /hántolt árpa/
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 paprikás felső pulykacomb
- 50 dkg füstölt sonka vagy egy kisebb füstölt csülök
- 20 dkg libazsír
- só
- bors
- pirospaprika
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Előző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk.
Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát vízben áztatjuk/.
Beletesszük a kacsasütőbe a babot, a gerslit, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a libazsírt. Megszórjuk borssal, sóval, pirospaprikával. Jól összekeverjük, majd mélyedést csinálunk a közepébe, ahová beletesszük a húsokat és kétoldalt mellé a megtisztított, héjas tojásokat.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet. Lefóliázzuk és 230 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.
Óránként megkóstoljuk és ha kell, utánaízesítünk. 4 órán át sütjük légkeverés nélkül alsó felső sütéssel.
A végén levesszük a fóliát és hagyjuk egy kicsit még sülni, hogy szép sült legyen a teteje.
Fenséges lakoma.