Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sólet gazdagon recept

Sólet gazdagon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tarkabab
    • 25 dkg gersli /hántolt árpa/
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 paprikás felső pulykacomb
    • 50 dkg füstölt sonka vagy egy kisebb füstölt csülök
    • 20 dkg libazsír
    • bors
    • pirospaprika
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Előző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk.

    Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát vízben áztatjuk/.

    Beletesszük a kacsasütőbe a babot, a gerslit, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a libazsírt. Megszórjuk borssal, sóval, pirospaprikával. Jól összekeverjük, majd mélyedést csinálunk a közepébe, ahová beletesszük a húsokat és kétoldalt mellé a megtisztított, héjas tojásokat.

    Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet. Lefóliázzuk és 230 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.

    Óránként megkóstoljuk és ha kell, utánaízesítünk. 4 órán át sütjük légkeverés nélkül alsó felső sütéssel.

    A végén levesszük a fóliát és hagyjuk egy kicsit még sülni, hogy szép sült legyen a teteje.

    Fenséges lakoma.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá