Sólet gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tarkabab
- 25 dkg gersli /hántolt árpa/
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 paprikás felső pulykacomb
- 50 dkg füstölt sonka vagy egy kisebb füstölt csülök
- 20 dkg libazsír
- só
- bors
- pirospaprika
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Előző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk.
Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát vízben áztatjuk/.
Beletesszük a kacsasütőbe a babot, a gerslit, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a libazsírt. Megszórjuk borssal, sóval, pirospaprikával. Jól összekeverjük, majd mélyedést csinálunk a közepébe, ahová beletesszük a húsokat és kétoldalt mellé a megtisztított, héjas tojásokat.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet. Lefóliázzuk és 230 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.
Óránként megkóstoljuk és ha kell, utánaízesítünk. 4 órán át sütjük légkeverés nélkül alsó felső sütéssel.
A végén levesszük a fóliát és hagyjuk egy kicsit még sülni, hogy szép sült legyen a teteje.
Fenséges lakoma.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »