Sólet gazdagon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarkabab
  • 25 dkg gersli /hántolt árpa/
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 paprikás felső pulykacomb
  • 50 dkg füstölt sonka vagy egy kisebb füstölt csülök
  • 20 dkg libazsír
  • bors
  • pirospaprika
  • 8 tojás

Elkészítése:

Előző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk.

Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát vízben áztatjuk/.

Beletesszük a kacsasütőbe a babot, a gerslit, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a libazsírt. Megszórjuk borssal, sóval, pirospaprikával. Jól összekeverjük, majd mélyedést csinálunk a közepébe, ahová beletesszük a húsokat és kétoldalt mellé a megtisztított, héjas tojásokat.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet. Lefóliázzuk és 230 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.

Óránként megkóstoljuk és ha kell, utánaízesítünk. 4 órán át sütjük légkeverés nélkül alsó felső sütéssel.

A végén levesszük a fóliát és hagyjuk egy kicsit még sülni, hogy szép sült legyen a teteje.

Fenséges lakoma.