Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sólet füstölt libamellel recept

Sólet füstölt libamellel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg füstölt libamell
    • 50 dkg nagy szemű szárazbab
    • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg libazsír

    Elkészítése:

    A babot megmosom és egy éjszakán át vízbe áztatom.

    Öntött vas lábosban felolvasztom a libazsírt, és üvegesre párolom a finomra vágott hagymát. Beleteszem a megmosott, füstölt libamell felét, rászórom a bab felét, és az árpagyöngy fele. Ezután a libamell másik fele, az alaposan megmosott tojások, majd a tetejére a bab és az árpagyöngy. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy a babot ellepje.

    Lefedem, kis lángon 3 órát főzöm, majd a sütőben, takaréklángon (kb 160 fok) még 2 órát párolom.

    Tálaláskor felszeletelem a libamellet, a tojásokat megtisztítom, majd cikkekre vágva a bab tetejére halmozom, friss kemencés kenyérrel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá