Sólet füstölt libamellel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg füstölt libamell
- 50 dkg nagy szemű szárazbab
- 10 dkg gersli (árpagyöngy)
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg libazsír
Elkészítése:
A babot megmosom és egy éjszakán át vízbe áztatom.
Öntött vas lábosban felolvasztom a libazsírt, és üvegesre párolom a finomra vágott hagymát. Beleteszem a megmosott, füstölt libamell felét, rászórom a bab felét, és az árpagyöngy fele. Ezután a libamell másik fele, az alaposan megmosott tojások, majd a tetejére a bab és az árpagyöngy. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy a babot ellepje.
Lefedem, kis lángon 3 órát főzöm, majd a sütőben, takaréklángon (kb 160 fok) még 2 órát párolom.
Tálaláskor felszeletelem a libamellet, a tojásokat megtisztítom, majd cikkekre vágva a bab tetejére halmozom, friss kemencés kenyérrel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »