Sólet füstölt libamellel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg füstölt libamell
- 50 dkg nagy szemű szárazbab
- 10 dkg gersli (árpagyöngy)
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg libazsír
Elkészítése:
A babot megmosom és egy éjszakán át vízbe áztatom.
Öntött vas lábosban felolvasztom a libazsírt, és üvegesre párolom a finomra vágott hagymát. Beleteszem a megmosott, füstölt libamell felét, rászórom a bab felét, és az árpagyöngy fele. Ezután a libamell másik fele, az alaposan megmosott tojások, majd a tetejére a bab és az árpagyöngy. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy a babot ellepje.
Lefedem, kis lángon 3 órát főzöm, majd a sütőben, takaréklángon (kb 160 fok) még 2 órát párolom.
Tálaláskor felszeletelem a libamellet, a tojásokat megtisztítom, majd cikkekre vágva a bab tetejére halmozom, friss kemencés kenyérrel tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »