Sólet füstölt libamellel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sólet füstölt libamellel

Hozzávalók:

  • 40 dkg füstölt libamell
  • 50 dkg nagy szemű szárazbab
  • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 4 tojás
  • 10 dkg libazsír

Elkészítése:

A babot megmosom és egy éjszakán át vízbe áztatom.

Öntött vas lábosban felolvasztom a libazsírt, és üvegesre párolom a finomra vágott hagymát. Beleteszem a megmosott, füstölt libamell felét, rászórom a bab felét, és az árpagyöngy fele. Ezután a libamell másik fele, az alaposan megmosott tojások, majd a tetejére a bab és az árpagyöngy. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy a babot ellepje.

Lefedem, kis lángon 3 órát főzöm, majd a sütőben, takaréklángon (kb 160 fok) még 2 órát párolom.

Tálaláskor felszeletelem a libamellet, a tojásokat megtisztítom, majd cikkekre vágva a bab tetejére halmozom, friss kemencés kenyérrel tálalom.