Sólet egyszerűen recept

Hozzávalók:
- 1 kg fehér bab
- 1 kg ízlés szerinti füstölt hús
- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 3 babérlevél
- 1 ek pirospaprika
- só
Elkészítése:
A babot és a húsokat előző este beáztatjuk.
Egy nagy tűzálló edénybe pakoljuk a babot, a füstölt húst, rá a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, valamint a libazsírt. (Sót csak szükség esetén teszek bele, ami függ a hús sósságától.)
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. Ez történhet kemencében, sütőben, vagy a tűzhely lángján is.
A sólet egyszerűen kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »