Sólet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt sonka
- 30 dkg vajbab
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zsír
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 10 dkg gersli
- 3-4 babérlevél
- csipet bors
- 15 dkg kolbász
Elkészítése:
A sonkát, a gerslit és a babot előző nap beáztatjuk külön-külön edényben, majd másnap leöntjük róla a vizet.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, a gerslit és a babot. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 2-3 órát lefedve főzzük.
A kolbászt, hogy ne főzzük szét, ráérünk az utolsó 20 percben beletenni.
Amikor minden megpuhult, tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

