Sólet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt sonka
- 30 dkg vajbab
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zsír
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 10 dkg gersli
- 3-4 babérlevél
- csipet bors
- 15 dkg kolbász
Elkészítése:
A sonkát, a gerslit és a babot előző nap beáztatjuk külön-külön edényben, majd másnap leöntjük róla a vizet.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, a gerslit és a babot. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 2-3 órát lefedve főzzük.
A kolbászt, hogy ne főzzük szét, ráérünk az utolsó 20 percben beletenni.
Amikor minden megpuhult, tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

