Sólet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt sonka
- 30 dkg vajbab
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zsír
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 10 dkg gersli
- 3-4 babérlevél
- csipet bors
- 15 dkg kolbász
Elkészítése:
A sonkát, a gerslit és a babot előző nap beáztatjuk külön-külön edényben, majd másnap leöntjük róla a vizet.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, a gerslit és a babot. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 2-3 órát lefedve főzzük.
A kolbászt, hogy ne főzzük szét, ráérünk az utolsó 20 percben beletenni.
Amikor minden megpuhult, tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.