Sólet recept

Hozzávalók:
- 40 dkg nagy szemű bab /lóbab/
- 20 dkg árpagyöngye
- 1 szál füstölt kolbász
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 fej lilahagyma
- 4-5 fej fokhagyma
- 3 ek zsír
- 3 ek liszt
- 2 ek pirospaprika
- 3 db babérlevél
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 3 db füstölt ízű ízesítő kocka
- fekete bors őrölt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Babot és az árpagyöngyét előző nap beáztatom. Felteszem csak a babot és kb. 10 percig főzöm, majd a levet eltávolítom! /gyomor kímélés/. Répákat karikára vágom. Hagymát apróra vágom és a fokhagymával a zsíron üvegesre párolom. Ízesítő kockával kb. 1 liter vízzel alapot készítek / forró vízben feloldom/. Az alaphoz hozzáadjuk a hagymát, babot, árpagyöngyét, répát, babérlevelet, lisztet, pirospaprikát, sűrített paradicsomot, /mindent egyszerre/ összekeverem. Lábos alá vastag lángelosztót teszek és nagyon kis lángon kb. 4-5 óráig főzöm / addig míg a bab meg nem puhul. Közben ha kell meleg vízzel pótolom. Nagyon laktató étel. Jól megy hozzá egy üveg hideg sör vagy egy pohár badacsonyi bor. Jó étvágyat kívánok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »