Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sólet recept

Sólet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg nagy szemű bab /lóbab/
    • 20 dkg árpagyöngye
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 2 fej lilahagyma
    • 4-5 fej fokhagyma
    • 3 ek zsír
    • 3 ek liszt
    • 2 ek pirospaprika
    • 3 db babérlevél
    • 1 kis doboz sűrített paradicsom
    • 3 db füstölt ízű ízesítő kocka
    • fekete bors őrölt
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:
    Babot és az árpagyöngyét előző nap beáztatom. Felteszem csak a babot és kb. 10 percig főzöm, majd a levet eltávolítom! /gyomor kímélés/. Répákat karikára vágom. Hagymát apróra vágom és a fokhagymával a zsíron üvegesre párolom. Ízesítő kockával kb. 1 liter vízzel alapot készítek / forró vízben feloldom/. Az alaphoz hozzáadjuk a hagymát, babot, árpagyöngyét, répát, babérlevelet, lisztet,  pirospaprikát, sűrített paradicsomot, /mindent egyszerre/ összekeverem. Lábos alá vastag lángelosztót teszek és nagyon kis lángon kb. 4-5 óráig főzöm / addig míg a bab meg nem puhul. Közben ha kell meleg vízzel pótolom. Nagyon laktató étel. Jól megy hozzá egy üveg hideg sör vagy egy pohár badacsonyi bor. Jó étvágyat kívánok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá