Sólet recept
Hozzávalók:
- 40 dkg nagy szemű bab /lóbab/
- 20 dkg árpagyöngye
- 1 szál füstölt kolbász
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 fej lilahagyma
- 4-5 fej fokhagyma
- 3 ek zsír
- 3 ek liszt
- 2 ek pirospaprika
- 3 db babérlevél
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 3 db füstölt ízű ízesítő kocka
- fekete bors őrölt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Babot és az árpagyöngyét előző nap beáztatom. Felteszem csak a babot és kb. 10 percig főzöm, majd a levet eltávolítom! /gyomor kímélés/. Répákat karikára vágom. Hagymát apróra vágom és a fokhagymával a zsíron üvegesre párolom. Ízesítő kockával kb. 1 liter vízzel alapot készítek / forró vízben feloldom/. Az alaphoz hozzáadjuk a hagymát, babot, árpagyöngyét, répát, babérlevelet, lisztet, pirospaprikát, sűrített paradicsomot, /mindent egyszerre/ összekeverem. Lábos alá vastag lángelosztót teszek és nagyon kis lángon kb. 4-5 óráig főzöm / addig míg a bab meg nem puhul. Közben ha kell meleg vízzel pótolom. Nagyon laktató étel. Jól megy hozzá egy üveg hideg sör vagy egy pohár badacsonyi bor. Jó étvágyat kívánok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

