Sólet recept

Hozzávalók:
- 40 dkg nagy szemű bab /lóbab/
- 20 dkg árpagyöngye
- 1 szál füstölt kolbász
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 fej lilahagyma
- 4-5 fej fokhagyma
- 3 ek zsír
- 3 ek liszt
- 2 ek pirospaprika
- 3 db babérlevél
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 3 db füstölt ízű ízesítő kocka
- fekete bors őrölt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Babot és az árpagyöngyét előző nap beáztatom. Felteszem csak a babot és kb. 10 percig főzöm, majd a levet eltávolítom! /gyomor kímélés/. Répákat karikára vágom. Hagymát apróra vágom és a fokhagymával a zsíron üvegesre párolom. Ízesítő kockával kb. 1 liter vízzel alapot készítek / forró vízben feloldom/. Az alaphoz hozzáadjuk a hagymát, babot, árpagyöngyét, répát, babérlevelet, lisztet, pirospaprikát, sűrített paradicsomot, /mindent egyszerre/ összekeverem. Lábos alá vastag lángelosztót teszek és nagyon kis lángon kb. 4-5 óráig főzöm / addig míg a bab meg nem puhul. Közben ha kell meleg vízzel pótolom. Nagyon laktató étel. Jól megy hozzá egy üveg hideg sör vagy egy pohár badacsonyi bor. Jó étvágyat kívánok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »