Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéspofa csécsiesen recept

Sertéspofa csécsiesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db fél sertésfej
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma+3 gerezd a tetejére
    • 10-15 szem egész bors
    • 1 db babérlevél
    • 1 csipet egész kömény
    • őrölt piros paprika

    Elkészítése:
    A fél sertésfejről az orránál kezdve, éles késsel lefejtjük az ehető részeket. Orrából a porcot kivágjuk, ha kell perzseljük, tisztítjuk, megmossuk. Megfelelő nagyságú edénybe tesszük és annyi meleg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a húst. Beletesszük a fűszereket és fedő alatt puhára főzzük. A megfőtt sertés pofát a lében hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a léből kivesszük, meghintjük piros paprikával, majd az apróra vágott fokhagymával. Zöldhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal kínálhatjuk.
    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá