Sertésdagadó kolbászhússal töltve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg dagadó
- 1 pár nyers kolbász
- 2 db hagyma
- 10 dkg tömlős magyaros sajt
- olaj
- piros arany
- 1 kanál darált sós pritamin paprika
- bors
- sütő zacskó
A burgonyagombóchoz:
- 1 kg burgonya
- 2 kanál vaj
- 10 dkg magyaros tömlős sajt
- 1 hagyma
- bors,só
Elkészítése:
A dagadót felvágjuk és megtöltjük a kolbászhússal és összevarrjuk. Kívülről bekenjük mindenhol piros arannyal.
A hagymát megpucoljuk karikára vágjuk és a sütő zacskóba tesszük a tömlős sajttal együtt,
A dagadót is a sütőzacskóba tesszük öntünk rá 1 dl vizet, és fél deci olajat. A darált pritamin paprikát is a zacskóba tesszük. Lezárjuk a zacskót és kb. 2 óra alatt a sütőben készre sütjük.
A zacskót levágjuk róla, és tányérra tesszük a húst, majd leöntjük a zacskóban talált mártással.
Amíg a hús sül elkészítjük a köretet.
A burgonyát készre főzzük össze törjük az előre elkészített olajon dinsztelt hagymával, sajttal, fűszerekkel, vajjal, és ha a húsból maradt kevés mártás azt is adhatunk hozzá.
Olajos kézzel gombócokat formálunk a burgonyapüréből és a hús mellé kínáljuk.