Savanyú káposztás egytál recept
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 25 dkg nokedli vagy galuska
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- olaj
- só, bors
- pirospaprika
Elkészítése:
Kifőzzük a galuskát. Közben a vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a savanyú káposztát is. 15-20 percet pároljuk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
A tejfölt kikeverjük egy kevés olajjal, sóval és pirospaprikával.
A sajtot lereszeljük.
A galuskát összekeverjük a káposztával és kivajazott tepsibe adagoljuk. Ráöntjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. Frissen őrölt borsot lehet még a tetejére szórni.
Ezután én lefedve szoktam 180°C-on kb. 30-40 percet sütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

