Savanyú káposztás egytál recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 25 dkg nokedli vagy galuska
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- olaj
- só, bors
- pirospaprika
Elkészítése:
Kifőzzük a galuskát. Közben a vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a savanyú káposztát is. 15-20 percet pároljuk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
A tejfölt kikeverjük egy kevés olajjal, sóval és pirospaprikával.
A sajtot lereszeljük.
A galuskát összekeverjük a káposztával és kivajazott tepsibe adagoljuk. Ráöntjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. Frissen őrölt borsot lehet még a tetejére szórni.
Ezután én lefedve szoktam 180°C-on kb. 30-40 percet sütni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.