Sárgarépás-kukoricás rakott hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók egy kisebb formához:
- 50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke)
- 30-40 dkg csemege kukorica (fagyasztott)
- 3-4 db nagyobb sárgarépa
- 10 dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 2 tk ételízesítő
- 1 ek mogyoróolaj (v. étolaj)
- 2 dkg vaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A rizst enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd hűtsük ki teljesen.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és a mogyoróolajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.
A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízbe, pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki.
A fagyasztott csemege kukoricát enyhén sós vízbe főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le, és szintén hűtsük ki.
A darált húshoz adjuk hozzá az üvegesre párolt vöröshagymát, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd kézzel dolgozzuk alaposan össze.
Ezután keverjük hozzá az enyhén felvert egész tojásokat, majd az előzőleg puhára főzött, és kihűtött rizst.
A formát kenjük ki a vajjal, majd tegyük bele a húsos keveréket, és tenyérrel lapogassuk el egyenletesen.
Ezután a húst fedjük be az előzőleg megfőzött kukoricával, és a tetejét rakjuk ki a félpuhára főzött sárgarépával, majd locsoljuk meg egy kevéske olajjal. (a sárgarépakarikákból legalább két sort rakjunk rá, hogy teljesen befedje a kukoricát, mert sütés közben kissé összezsugorodik)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt készre.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »