Sárgarépás-kukoricás rakott hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók egy kisebb formához:
- 50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke)
- 30-40 dkg csemege kukorica (fagyasztott)
- 3-4 db nagyobb sárgarépa
- 10 dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 2 tk ételízesítő
- 1 ek mogyoróolaj (v. étolaj)
- 2 dkg vaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A rizst enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd hűtsük ki teljesen.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és a mogyoróolajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.
A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízbe, pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki.
A fagyasztott csemege kukoricát enyhén sós vízbe főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le, és szintén hűtsük ki.
A darált húshoz adjuk hozzá az üvegesre párolt vöröshagymát, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd kézzel dolgozzuk alaposan össze.
Ezután keverjük hozzá az enyhén felvert egész tojásokat, majd az előzőleg puhára főzött, és kihűtött rizst.
A formát kenjük ki a vajjal, majd tegyük bele a húsos keveréket, és tenyérrel lapogassuk el egyenletesen.
Ezután a húst fedjük be az előzőleg megfőzött kukoricával, és a tetejét rakjuk ki a félpuhára főzött sárgarépával, majd locsoljuk meg egy kevéske olajjal. (a sárgarépakarikákból legalább két sort rakjunk rá, hogy teljesen befedje a kukoricát, mert sütés közben kissé összezsugorodik)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt készre.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »