Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sapkás karfiol recept

Sapkás karfiol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 karfiol
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 ml tejföl
    • 10 dkg reszelt ementáli sajt
    • 15 dkg szeletelt edámi sajt
    • 4 vékony szelet sonka
    • bors ízlés szerint
    • vaj a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:

    A karfiolt tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazék sós vízbe és főzzük puhára.

    A reszelt ementáli sajtot a tejföllel és a tojásokkal keverjük jól el. Sóval, borssal ízesítsük.

    Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyük bele a főtt, lecsepegtetett karfiolt. A szeletelt sajtot kettő kivételével feltekerjük és a karfiol rózsái közé tűzdeljük. A sajtos-tejfölös masszát is locsoljuk a rózsák közé. A tetejét fedjük be sonkaszeletekkel és a maradék 2 szelet sajtot is helyezzük rá.

    180 fokra előmelegített sütően addig süssük, amíg a sajt kissé megpirul, majd tálaljuk.

    Tipp:

    Ízlés szerint másfajta sajtokat is használhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá