Sapkás karfiol recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 ml tejföl
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 15 dkg szeletelt edámi sajt
- 4 vékony szelet sonka
- só
- bors ízlés szerint
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A karfiolt tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazék sós vízbe és főzzük puhára.
A reszelt ementáli sajtot a tejföllel és a tojásokkal keverjük jól el. Sóval, borssal ízesítsük.
Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyük bele a főtt, lecsepegtetett karfiolt. A szeletelt sajtot kettő kivételével feltekerjük és a karfiol rózsái közé tűzdeljük. A sajtos-tejfölös masszát is locsoljuk a rózsák közé. A tetejét fedjük be sonkaszeletekkel és a maradék 2 szelet sajtot is helyezzük rá.
180 fokra előmelegített sütően addig süssük, amíg a sajt kissé megpirul, majd tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint másfajta sajtokat is használhatunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.