Sapkás karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 ml tejföl
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 15 dkg szeletelt edámi sajt
- 4 vékony szelet sonka
- só
- bors ízlés szerint
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A karfiolt tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazék sós vízbe és főzzük puhára.
A reszelt ementáli sajtot a tejföllel és a tojásokkal keverjük jól el. Sóval, borssal ízesítsük.
Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyük bele a főtt, lecsepegtetett karfiolt. A szeletelt sajtot kettő kivételével feltekerjük és a karfiol rózsái közé tűzdeljük. A sajtos-tejfölös masszát is locsoljuk a rózsák közé. A tetejét fedjük be sonkaszeletekkel és a maradék 2 szelet sajtot is helyezzük rá.
180 fokra előmelegített sütően addig süssük, amíg a sajt kissé megpirul, majd tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint másfajta sajtokat is használhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »