Sajtszószban sült húspogácsák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db zsemle
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 8 ek zsemlemorzsa
- 20 dkg sajt
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 5 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 dl víz
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése
Húspogácsákhoz darált húst összekeverjük a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, felvert tojásokkal, 4 ek zsemlemorzsával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és fűszerpaprikával meghintjük.
Közepes méretű gombócokat formázunk belőle maradék 4 ek zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajba kisütjük.
Tejfölt vízzel, a tejjel, a krémsajttal, a liszttel és a mustárral alaposan kikeverjük. Belekeverjük a reszelt sajt felét, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük.
Egy közepes tepsit vajjal kikenjük, sajt szósz több mint a felét bele öntjük. Húspogácsákat, belepottyantjuk,végül a maradék sajtszószt ráöntjük, hogy teljesen ellepje.
Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát maradék reszelt sajttal meghintjük és még pár percig tovább sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »