Sajtszószban sült húspogácsák recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db zsemle
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 8 ek zsemlemorzsa
- 20 dkg sajt
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 5 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 dl víz
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése
Húspogácsákhoz darált húst összekeverjük a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, felvert tojásokkal, 4 ek zsemlemorzsával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és fűszerpaprikával meghintjük.
Közepes méretű gombócokat formázunk belőle maradék 4 ek zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajba kisütjük.
Tejfölt vízzel, a tejjel, a krémsajttal, a liszttel és a mustárral alaposan kikeverjük. Belekeverjük a reszelt sajt felét, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük.
Egy közepes tepsit vajjal kikenjük, sajt szósz több mint a felét bele öntjük. Húspogácsákat, belepottyantjuk,végül a maradék sajtszószt ráöntjük, hogy teljesen ellepje.
Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát maradék reszelt sajttal meghintjük és még pár percig tovább sütjük.