Sajtszószban sült húspogácsák recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 db zsemle
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 8 ek zsemlemorzsa
- 20 dkg sajt
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 5 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 dl víz
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése
Húspogácsákhoz darált húst összekeverjük a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, felvert tojásokkal, 4 ek zsemlemorzsával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és fűszerpaprikával meghintjük.
Közepes méretű gombócokat formázunk belőle maradék 4 ek zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajba kisütjük.
Tejfölt vízzel, a tejjel, a krémsajttal, a liszttel és a mustárral alaposan kikeverjük. Belekeverjük a reszelt sajt felét, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük.
Egy közepes tepsit vajjal kikenjük, sajt szósz több mint a felét bele öntjük. Húspogácsákat, belepottyantjuk,végül a maradék sajtszószt ráöntjük, hogy teljesen ellepje.
Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát maradék reszelt sajttal meghintjük és még pár percig tovább sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

