Sajtos rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg Liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl Ásványvíz
- 3 dl tej
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 3 ek olaj
- 1 doboz Pápai vagy más löncshús
- 25 dkg sajt
- 4 dl tejföl
- 2 kiskanálnyi magyaros fűszerkeverék, ha nincs akkor Vegeta
- 1-1 csipet só, bors
- 1 ek olaj
Elkészítése: Palacsintát sütök a következő hozzávalókból: Liszt, tojás, ásványvíz, tej, olaj, kiskanál só, kiskanál cukorból. Ezeket egy nagy tálba teszem és jól elkeverem csomómentesre, majd a szokásos módon palacsintát sütök belőle előmelegített forró olajon, de most több tésztát öntök a sütőbe, hogy a palacsinták vastagabbak legyenek, mert így lesz igazán finom és kiadós az ételünk.Körülbelül 10 darab vastagabb palacsintára van szükség.Miután megsültek és hűlnek, addig elkészítem a tölteléket.
Ehhez szükségem van még egy tálra, melybe a löncshúst villával jól összetöröm, majd a tejföl felével a sóval és borssal jól összekeverem.
Veszek még egy tálat melybe bele teszem a tejföl másik felét és körülbelül a sajt háromnegyedét belereszelem , Vegetával ízesítem, illetve aki fűszeresebben szeretné az tehet bele magyaros, kicsit csípősebb fűszereket is.
Miután kész a töltelék, veszek egy kerek jénai tálat(melynek körmérete körülbelül akkora mint a palacsinta formája), melyet kevés olajjal kikenek és elkezdem a rétegezést:
3 db palacsintát bele helyezek a jénai aljába, erre teszek 3-4 kanál löncskeveréket, majd 2 db palacsinta, erre a tejfölös-sajtos keverékből , aztán újabb 3 palacsinta, löncskeverék, 2 palacsinta és végül a maradék tejfölös-sajtos keverék, melyre rászelem a megmaradt sajtot
Mivel Jénai tálban készítettem, így előmelegítetlen sütőben 20-25 perc alatt 180 fokon készre sütöm!
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Anyósoméknál ettem ilyent először még lánykoromban:)
Most, pár évvel később, már feleségként, eszembe jutott, hogy az “anno” nagyon finom volt, férjem fejből tudta a receptet, lediktálta , így a múlt nap felidéztük mellette ismerkedésünk kezdeteit:))
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »