Hozzávalók:
Elkészítése: Palacsintát sütök a következő hozzávalókból: Liszt, tojás, ásványvíz, tej, olaj, kiskanál só, kiskanál cukorból. Ezeket egy nagy tálba teszem és jól elkeverem csomómentesre, majd a szokásos módon palacsintát sütök belőle előmelegített forró olajon, de most több tésztát öntök a sütőbe, hogy a palacsinták vastagabbak legyenek, mert így lesz igazán finom és kiadós az ételünk.Körülbelül 10 darab vastagabb palacsintára van szükség.Miután megsültek és hűlnek, addig elkészítem a tölteléket.
Ehhez szükségem van még egy tálra, melybe a löncshúst villával jól összetöröm, majd a tejföl felével a sóval és borssal jól összekeverem.
Veszek még egy tálat melybe bele teszem a tejföl másik felét és körülbelül a sajt háromnegyedét belereszelem , Vegetával ízesítem, illetve aki fűszeresebben szeretné az tehet bele magyaros, kicsit csípősebb fűszereket is.
Miután kész a töltelék, veszek egy kerek jénai tálat(melynek körmérete körülbelül akkora mint a palacsinta formája), melyet kevés olajjal kikenek és elkezdem a rétegezést:
3 db palacsintát bele helyezek a jénai aljába, erre teszek 3-4 kanál löncskeveréket, majd 2 db palacsinta, erre a tejfölös-sajtos keverékből , aztán újabb 3 palacsinta, löncskeverék, 2 palacsinta és végül a maradék tejfölös-sajtos keverék, melyre rászelem a megmaradt sajtot
Mivel Jénai tálban készítettem, így előmelegítetlen sütőben 20-25 perc alatt 180 fokon készre sütöm!
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Anyósoméknál ettem ilyent először még lánykoromban:)
Most, pár évvel később, már feleségként, eszembe jutott, hogy az “anno” nagyon finom volt, férjem fejből tudta a receptet, lediktálta , így a múlt nap felidéztük mellette ismerkedésünk kezdeteit:))