Sajtos-húsos penne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 csomag penne tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 + 1 dl tejföl
- 10 dkg füstölt, főtt comb
- aprított petrezselyemzöld
- bazsalikom
- só
- őrölt bors
- fél dl olaj
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük.
Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot és a fokhagymát, valamint a felaprított, főtt combot.
Egy-két percig még főzzük, és levesszük a tűzről.
A penne tésztát forró, sós vízben kifőzzük. Amikor megfőtt, összekeverjük a megsült húsokkal, és egy dl tejföllel.
Egy sütőedényt olajjal kikenünk, és a tésztát beletesszük. A tetejét jól meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


