Sajtos-húsos penne recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 csomag penne tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 + 1 dl tejföl
- 10 dkg füstölt, főtt comb
- aprított petrezselyemzöld
- bazsalikom
- só
- őrölt bors
- fél dl olaj
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük.
Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot és a fokhagymát, valamint a felaprított, főtt combot.
Egy-két percig még főzzük, és levesszük a tűzről.
A penne tésztát forró, sós vízben kifőzzük. Amikor megfőtt, összekeverjük a megsült húsokkal, és egy dl tejföllel.
Egy sütőedényt olajjal kikenünk, és a tésztát beletesszük. A tetejét jól meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »