Sajtos-csirkés csusza recept

Hozzávalók:
- 1 db gombakonzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 80 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg csuszatészta
- 10 dkg sajt
- 5 ek napraforgó olaj
- 4 ek sűrített paradicsom
- 1 dl víz
- só ízlés szerint
- 1 kk majoránna
- 1 tk bazsalikom
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük. A vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk, majd megsütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, 10 percet még fólia nélkül sütjük.
A tésztát sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük.
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, kissé megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, majoránnával és bazsalikommal (vagy egyéb, ízlés szerinti fűszerekkel) megszórjuk. Sűrített paradicsommal besűrűsítjük.
A kész húst kiszedjük a tepsiből. A tepsibe beleöntjük a leszűrt tésztát, ráöntjük a ragú felét, és jól összekeverjük.
Rásorakoztatjuk a csirkemellet, majd ráöntjük a maradék ragút. Megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük a sütőben, amíg rásül a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »