Rizsfelfújt (Rizskoch) recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 12 dkg rizs
- 0,5 l tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A rizst 1 dl vízzel elvegyített tejben, a cukor felével megfőzzük. Ha kihűlt, a tojássárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk.
A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, és zsírozott, morzsával megszórt formába öntjük.
Közepes lángon aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »