Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses hús torta recept

Rizses hús torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált hús
    • 20 dkg rizs
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek ételízesítő (házi)
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 mk őrölt szerecsendió
    • 1 mk őrölt fekete bors
    • 1 dkg vaj
    • só ízlés szerint
    • kevés olaj
    • liszt

    Elkészítése:

    Kuktában a megmosott és lecsurgatott rizst vajon üvegesre futtatjuk, majd térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beleszórjuk az ételízesítőt, és puhára pároljuk.

    Közben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket, és állandóan keverve lepirítjuk, aláöntünk egy pohár vizet, és néhány percig pároljuk.

    A langyosra hűlt rizst és a húst összekeverjük a közben habosra vert tojásokkal, a tejföllel, és a finomra vágott petrezselyemmel, majd kikent és lisztezett tortaformába simítjuk.

    Előmelegített, forró, 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villa szárazon marad. Tálra borítva cikkekre vágjuk, mint a tortát. Ecetes savanyúság illik hozzá.

    A rizses hús torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 122 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá