Rizses hús torta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 20 dkg rizs
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 1 ek ételízesítő (házi)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 dkg vaj
- só ízlés szerint
- kevés olaj
- liszt
Elkészítése:
Kuktában a megmosott és lecsurgatott rizst vajon üvegesre futtatjuk, majd térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beleszórjuk az ételízesítőt, és puhára pároljuk.
Közben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket, és állandóan keverve lepirítjuk, aláöntünk egy pohár vizet, és néhány percig pároljuk.
A langyosra hűlt rizst és a húst összekeverjük a közben habosra vert tojásokkal, a tejföllel, és a finomra vágott petrezselyemmel, majd kikent és lisztezett tortaformába simítjuk.
Előmelegített, forró, 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villa szárazon marad. Tálra borítva cikkekre vágjuk, mint a tortát. Ecetes savanyúság illik hozzá.
A rizses hús torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »