Rizses hús torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 20 dkg rizs
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 1 ek ételízesítő (házi)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 dkg vaj
- só ízlés szerint
- kevés olaj
- liszt
Elkészítése:
Kuktában a megmosott és lecsurgatott rizst vajon üvegesre futtatjuk, majd térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beleszórjuk az ételízesítőt, és puhára pároljuk.
Közben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket, és állandóan keverve lepirítjuk, aláöntünk egy pohár vizet, és néhány percig pároljuk.
A langyosra hűlt rizst és a húst összekeverjük a közben habosra vert tojásokkal, a tejföllel, és a finomra vágott petrezselyemmel, majd kikent és lisztezett tortaformába simítjuk.
Előmelegített, forró, 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villa szárazon marad. Tálra borítva cikkekre vágjuk, mint a tortát. Ecetes savanyúság illik hozzá.
A rizses hús torta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 122 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 8 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.