Rizses hús torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek ételízesítő (házi)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk őrölt szerecsendió
  • 1 mk őrölt fekete bors
  • 1 dkg vaj
  • só ízlés szerint
  • kevés olaj
  • liszt

Elkészítése:

Kuktában a megmosott és lecsurgatott rizst vajon üvegesre futtatjuk, majd térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beleszórjuk az ételízesítőt, és puhára pároljuk.

Közben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket, és állandóan keverve lepirítjuk, aláöntünk egy pohár vizet, és néhány percig pároljuk.

A langyosra hűlt rizst és a húst összekeverjük a közben habosra vert tojásokkal, a tejföllel, és a finomra vágott petrezselyemmel, majd kikent és lisztezett tortaformába simítjuk.

Előmelegített, forró, 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villa szárazon marad. Tálra borítva cikkekre vágjuk, mint a tortát. Ecetes savanyúság illik hozzá.