Ratatouille tepsiben kolbásszal recept

Hozzávalók:
- 2 hagyma cikkekre vágva
- 2 kissebb cukkini kockára vágva
- 1 padlizsán kockára vágva
- 1 piros kaliforniai paprika vastagabb csíkokra vágva
- 4 fej gomba vastagabb szeletekre vágva
- 1 szál póréhagyma hosszanti csíkokra vágva
- 4 paradicsom cikkekre vágva
- 4 fej fokhagyma
- 6 db kolbász bevagdosva – Lidl német glutén- és laktózmentes kolbász –
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáz:7 fokozat).
A hagymát egy kis erdélyi szalonnán előpirítom a tűzhelyen, hozzáadom a cukkinit, a paprikát – én tettem bele karikra vágott zöld csípős paprikát is – a padlizsánt, sózom, borsozom, beteszem a sütőbe és 20 percet sütöm.
Ezalatt bevagdosom a kolbászokat és kevés zsiradékon megpirítom.
A 20 perc letelte után a zöldségekhez adom a gombát, a póréhagymát, a paradicsomot és a reszelt/összenyomott fokhagymát, ismét sózom, borsozom, ráhelyezem az előpirított kolbászokat és vissza teszem a sütőbe további 20-25 percre.
Ha kész, egy kanálnyi laktózmentes tejföllel és aprított petrezselyemmel tálalom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »