Ratatouille tepsiben kolbásszal recept

Hozzávalók:
- 2 hagyma cikkekre vágva
- 2 kissebb cukkini kockára vágva
- 1 padlizsán kockára vágva
- 1 piros kaliforniai paprika vastagabb csíkokra vágva
- 4 fej gomba vastagabb szeletekre vágva
- 1 szál póréhagyma hosszanti csíkokra vágva
- 4 paradicsom cikkekre vágva
- 4 fej fokhagyma
- 6 db kolbász bevagdosva – Lidl német glutén- és laktózmentes kolbász –
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáz:7 fokozat).
A hagymát egy kis erdélyi szalonnán előpirítom a tűzhelyen, hozzáadom a cukkinit, a paprikát – én tettem bele karikra vágott zöld csípős paprikát is – a padlizsánt, sózom, borsozom, beteszem a sütőbe és 20 percet sütöm.
Ezalatt bevagdosom a kolbászokat és kevés zsiradékon megpirítom.
A 20 perc letelte után a zöldségekhez adom a gombát, a póréhagymát, a paradicsomot és a reszelt/összenyomott fokhagymát, ismét sózom, borsozom, ráhelyezem az előpirított kolbászokat és vissza teszem a sütőbe további 20-25 percre.
Ha kész, egy kanálnyi laktózmentes tejföllel és aprított petrezselyemmel tálalom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »