Rakott zöldbab tarhonyásan recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 25 dkg tarhonya
- 50 dkg darált hús
- 1 pohár tejföl
- só
- pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd felöntjük 1 liter forró vízzel és puhára pároljuk. A vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd mikor puha hozzáadjuk a pirospaprikát is. A zöldbabot is puhára főzzük. Lecsepegtetjük és összekeverjük a hússal. Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kiolajozunk, a tarhonya felét beletesszük, majd erre jön a zöldbabos-darát húsos keverék és végül a maradék tarhonya. Egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt a tarhonyán és kb 30 perc alatt összesütjük az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »