Rakott zöldbab tarhonyásan

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rakott zöldbab tarhonyásan

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 25 dkg tarhonya
  • 50 dkg darált hús
  • 1 pohár tejföl
  • pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd felöntjük 1 liter forró vízzel és puhára pároljuk. A vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd mikor puha hozzáadjuk a pirospaprikát is. A zöldbabot is puhára főzzük. Lecsepegtetjük és összekeverjük a hússal. Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kiolajozunk, a tarhonya felét beletesszük, majd erre jön a zöldbabos-darát húsos keverék és végül a maradék tarhonya. Egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt a tarhonyán és kb 30 perc alatt összesütjük az egészet.