Rakott zöldbab Maya módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg zöld hüvelyű zöldbab
- fél kg sertés darálthús
- 1 cs spagetti tészta
- tejföl és liszt a habaráshoz
- só, bors
- 25 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
Megfőzzük hagyományos módon főzeléknek a zöldbabot és sűrűre habarjuk.
A darál húst megdinszteljük kevés olajon, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.
A tésztát megfőzzük és leszűrjük. A főzeléket, a húst és a tésztát jól összekeverjük.
Egy közepes tepsit kivajazunk, majd az alját zsemlemorzsával hintjük. Belesimítjuk a zöldbabos masszát és elegyengetjük, végül a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük (amíg a sajt szép piros lesz).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »