Rakott zöldbab Maya módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg zöld hüvelyű zöldbab
- fél kg sertés darálthús
- 1 cs spagetti tészta
- tejföl és liszt a habaráshoz
- só, bors
- 25 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
Megfőzzük hagyományos módon főzeléknek a zöldbabot és sűrűre habarjuk.
A darál húst megdinszteljük kevés olajon, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.
A tésztát megfőzzük és leszűrjük. A főzeléket, a húst és a tésztát jól összekeverjük.
Egy közepes tepsit kivajazunk, majd az alját zsemlemorzsával hintjük. Belesimítjuk a zöldbabos masszát és elegyengetjük, végül a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük (amíg a sajt szép piros lesz).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

