Rakott zöldbab Maya módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg zöld hüvelyű zöldbab
- fél kg sertés darálthús
- 1 cs spagetti tészta
- tejföl és liszt a habaráshoz
- só, bors
- 25 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
Megfőzzük hagyományos módon főzeléknek a zöldbabot és sűrűre habarjuk.
A darál húst megdinszteljük kevés olajon, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.
A tésztát megfőzzük és leszűrjük. A főzeléket, a húst és a tésztát jól összekeverjük.
Egy közepes tepsit kivajazunk, majd az alját zsemlemorzsával hintjük. Belesimítjuk a zöldbabos masszát és elegyengetjük, végül a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük (amíg a sajt szép piros lesz).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »