Rakott zöldbab Maya módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg zöld hüvelyű zöldbab
- fél kg sertés darálthús
- 1 cs spagetti tészta
- tejföl és liszt a habaráshoz
- só, bors
- 25 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
Megfőzzük hagyományos módon főzeléknek a zöldbabot és sűrűre habarjuk.
A darál húst megdinszteljük kevés olajon, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.
A tésztát megfőzzük és leszűrjük. A főzeléket, a húst és a tésztát jól összekeverjük.
Egy közepes tepsit kivajazunk, majd az alját zsemlemorzsával hintjük. Belesimítjuk a zöldbabos masszát és elegyengetjük, végül a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük (amíg a sajt szép piros lesz).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »