Rakott túrós csusza recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg kolbász
- 50 dkg csuszatészta
- 50 dkg tehéntúró
- 3 dl tejföl
- 2 közepes db vöröshagyma
- 10 dkg sajt
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a karikára vágott kolbászt és pár percig még pirítjuk, majd belekeverjük a tejfölt.
Olajjal kikent közepes tepsibe tesszük a tészta háromnegyedét, rámorzsoljuk a túrót és meglocsoljuk a hagymás-tejfölös kolbászkarikákkal.
Jól összekeverjük és befedjük a maradék tésztával. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.