Rakott túrós csusza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg kolbász
  • 50 dkg csuszatészta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 10 dkg sajt
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A tésztát sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a karikára vágott kolbászt és pár percig még pirítjuk, majd belekeverjük a tejfölt.

Olajjal kikent közepes tepsibe tesszük a tészta háromnegyedét, rámorzsoljuk a túrót és meglocsoljuk a hagymás-tejfölös kolbászkarikákkal.

Jól összekeverjük és befedjük a maradék tésztával. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.