Rakott tojásos-lecsós nokedli recept

Elkészítése:
Nokedli készítése:
A vizet elkeverjük a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és jól kikeverjük.
Forró, sós vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz tetejére feljönnek, leszűrjük.
Lecsó készítése:
Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, majd kicsivel később a cikkekre vágott paradicsomot.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve készre főzzük.
Összeállítás:
A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, és a kifőzött nokedlire öntjük.
Egy közepes tepsi aljába tesszük a lecsó felét, ráöntjük a tojásos nokedlit, és befedjük a maradék lecsóval.
180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
A rakott tojásos-lecsós nokedli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »