Rakott savanyú káposzta recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 40 dkg darált hús
- 15 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- pár szelet szalonna
Elkészítése:
A rizst megfőzzük sós vízben.
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és együtt dinszteljük tovább.
A káposztát is kevés olajon dinszteljük és elosztjuk két részre.
Rétegzés: káposzta, rizs, hús és káposzta a tetejére.
A tejfölt meg a tojást jó kikeverjük és ráöntjük, majd a tetejére vékony szalonna szeleteket teszünk és mehet a sütőbe. 20-30 perc sütést igényel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »