Rakott paradicsom recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 75 dkg apró paradicsom
- 4 dl tejföl
- 20 dkg krémsajt
- 15 dkg cérnametélt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, vegeta, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, reszelt citromhéj
Elkészítése: A tésztát megfőzöm, lecsöpögtetem és a vaj felébe megforgatom. Tejföllel kikeverem a krémsajtot, a vegetát, a fokhagymát és a többi fűszert. Tűzálló tálba rakom a félbevágott paradicsomokat (ha nagyon nagyok, akkor negyedekbe), rákenek egy kevés sajtos tejfölös keveréket. Ráteszem a tésztát, a finomra vágott hagymát, megint egy kevés sajtos tejfölös keveréket. A tetejét beborítom a maradék paradicsommal és a maradék tejföllel. A vajat borsónyi darabokban a tetejére szórom, és előmelegített sütőben addig sütöm még színesedni nem kezd.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.