Rakott paradicsom recept

Hozzávalók:
- 75 dkg apró paradicsom
- 4 dl tejföl
- 20 dkg krémsajt
- 15 dkg cérnametélt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, vegeta, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, reszelt citromhéj
Elkészítése: A tésztát megfőzöm, lecsöpögtetem és a vaj felébe megforgatom. Tejföllel kikeverem a krémsajtot, a vegetát, a fokhagymát és a többi fűszert. Tűzálló tálba rakom a félbevágott paradicsomokat (ha nagyon nagyok, akkor negyedekbe), rákenek egy kevés sajtos tejfölös keveréket. Ráteszem a tésztát, a finomra vágott hagymát, megint egy kevés sajtos tejfölös keveréket. A tetejét beborítom a maradék paradicsommal és a maradék tejföllel. A vajat borsónyi darabokban a tetejére szórom, és előmelegített sütőben addig sütöm még színesedni nem kezd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »