Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott paradicsom recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg apró paradicsom
    • 4 dl tejföl
    • 20 dkg krémsajt
    • 15 dkg cérnametélt
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • 5 gerezd fokhagyma
    • só, bors, vegeta, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, reszelt citromhéj

    Elkészítése: A tésztát megfőzöm, lecsöpögtetem és a vaj felébe megforgatom. Tejföllel kikeverem a krémsajtot, a vegetát, a fokhagymát és a többi fűszert.  Tűzálló tálba rakom a félbevágott paradicsomokat (ha nagyon nagyok, akkor negyedekbe), rákenek egy kevés sajtos tejfölös keveréket. Ráteszem a tésztát, a finomra vágott hagymát, megint egy kevés sajtos tejfölös keveréket. A tetejét beborítom a maradék paradicsommal és a maradék tejföllel. A vajat borsónyi darabokban a tetejére szórom, és előmelegített sütőben addig sütöm még színesedni nem kezd.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá