Rakott paradicsom

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 75 dkg apró paradicsom
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg krémsajt
  • 15 dkg cérnametélt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, vegeta, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, reszelt citromhéj

Elkészítése: A tésztát megfőzöm, lecsöpögtetem és a vaj felébe megforgatom. Tejföllel kikeverem a krémsajtot, a vegetát, a fokhagymát és a többi fűszert.  Tűzálló tálba rakom a félbevágott paradicsomokat (ha nagyon nagyok, akkor negyedekbe), rákenek egy kevés sajtos tejfölös keveréket. Ráteszem a tésztát, a finomra vágott hagymát, megint egy kevés sajtos tejfölös keveréket. A tetejét beborítom a maradék paradicsommal és a maradék tejföllel. A vajat borsónyi darabokban a tetejére szórom, és előmelegített sütőben addig sütöm még színesedni nem kezd.