Rakott mexikói recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- kb 80-90 dkg darált hús és ugyanennyi rizs
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- 2 csomag mexikói zöldségkeverék
- 1 nagy doboz tejföl (800 g)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaj
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd félretesszük.
A hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, teszünk rá kevés pirospaprikát. Pici vizet adunk hozzá és puhára pároljuk.
Egy másik edényben megfőzzük a mexikói keveréket.
Az egészet egy vajjal kikent tepsibe rétegezzük: rizs, mexikói keverék, darált hús.
A tetejére ráöntjük a tejfölben elkevert tojást, amit ízlés szerint sózunk.
Körülbelül fél óráig sütjük, ameddig nem kezd el pirulni a teteje.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.