Rakott mexikói recept

Hozzávalók:
- kb 80-90 dkg darált hús és ugyanennyi rizs
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- 2 csomag mexikói zöldségkeverék
- 1 nagy doboz tejföl (800 g)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaj
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd félretesszük.
A hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, teszünk rá kevés pirospaprikát. Pici vizet adunk hozzá és puhára pároljuk.
Egy másik edényben megfőzzük a mexikói keveréket.
Az egészet egy vajjal kikent tepsibe rétegezzük: rizs, mexikói keverék, darált hús.
A tetejére ráöntjük a tejfölben elkevert tojást, amit ízlés szerint sózunk.
Körülbelül fél óráig sütjük, ameddig nem kezd el pirulni a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »