Rakott mexikói recept

Hozzávalók:
- kb 80-90 dkg darált hús és ugyanennyi rizs
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- 2 csomag mexikói zöldségkeverék
- 1 nagy doboz tejföl (800 g)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaj
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd félretesszük.
A hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, teszünk rá kevés pirospaprikát. Pici vizet adunk hozzá és puhára pároljuk.
Egy másik edényben megfőzzük a mexikói keveréket.
Az egészet egy vajjal kikent tepsibe rétegezzük: rizs, mexikói keverék, darált hús.
A tetejére ráöntjük a tejfölben elkevert tojást, amit ízlés szerint sózunk.
Körülbelül fél óráig sütjük, ameddig nem kezd el pirulni a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »