Rakott méteres zöldbab pulykahússal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg méteres zöldbab
- 50 dkg pulykacomb filé
- 20 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk pirospaprika
- 5 cl étolaj
- 4 dl tejföl
- só
Elkészítése:
A rizst a szokott módon megfőzzük. A húst ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk. A babot /én méteres zöld színű babot használtam/ félpuhára főzzük, lecsepegtetjük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, fűszerezzük ételízesítővel, borssal, pirospaprikával. Megsózzuk és a saját levében puhára pároljuk.
Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük. Alulra a zöldbab felét, rá a bacon szeleteket, rizst, majd a húst, végül a maradék babbal betakarjuk.
Tejföllel megkenjük a tetejét és sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál tejföllel még meglocsolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.