Sajtos-tejszínes rakott pulykamell recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 40 dkg reszelt sajt
- 5 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma
- liszt
- margarin
- só
- 5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A pulykamellet szeletekre vágjuk, és fokhagymás tejben kb. 2 órára bepácoljuk.
A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük.
A jénai tálat kikenjük margarinnal. A pulykamellszeleteket a tejből kivéve először a lisztbe, majd a tojásba és a reszelt sajtba forgatjuk, és rétegesen lerakjuk a jénai tálba.
Az összes szeletet lerakjuk így, majd a maradék tojást a reszelt sajttal összekeverjük, és ráöntjük a húsra. Meglocsoljuk tejszínnel, és közepes lángon (180 fok) sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Rizs vagy krumplipüré illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

