Rakott krumpli variáció recept
Hozzávalók:
- 5 db nagy, egyforma krumpli
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél szál gyulai kolbász
- kevés tejföl
- csipet petrezselyemzöld
- csipet fokhagymapor
- csilis, citromos, rozmaringos fűszermalom
Elkészítése:
A nagyobb szemű krumplikat és a tojásokat sós vízben feltesszük főni. A krumplit lehet héjában, vagy meghámozva is főzni. Villával próbát tartottam, és mikor könnyen beleszúrható, kész.
Ezalatt a tojás is megfőtt. A tojást hideg vízzel lehűtjük, majd meghámozzuk. A kolbászszeleteket zsírjára sütjük, a tejfölt megfűszerezzük kevés sóval, őrölt borssal, szárított petrezselyem zölddel és kevés fokhagyma porral.
A tálaláskor a karikára vágott krumpliszeleteket tesszük a tányérra először, majd megöntözzük a fűszerezett tejföllel. Erre tesszük a kolbászkarikákat, amit megcsorgatunk a kisült kolbászzsírral.
Tetejére negyedbe vágott főtt tojásokat teszünk, majd az egészre fűszermalomból rozmaringos, citromos, csilis fűszerkeveréket tekerünk.
A rakott krumpli variáció kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »


