Rakott krumpli variáció recept
Hozzávalók:
- 5 db nagy, egyforma krumpli
- 2 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél szál gyulai kolbász
- kevés tejföl
- csipet petrezselyemzöld
- csipet fokhagymapor
- csilis, citromos, rozmaringos fűszermalom
Elkészítése:
A nagyobb szemű krumplikat és a tojásokat sós vízben feltesszük főni. A krumplit lehet héjában, vagy meghámozva is főzni. Villával próbát tartottam, és mikor könnyen beleszúrható, kész.
Ezalatt a tojás is megfőtt. A tojást hideg vízzel lehűtjük, majd meghámozzuk. A kolbászszeleteket zsírjára sütjük, a tejfölt megfűszerezzük kevés sóval, őrölt borssal, szárított petrezselyem zölddel és kevés fokhagyma porral.
A tálaláskor a karikára vágott krumpliszeleteket tesszük a tányérra először, majd megöntözzük a fűszerezett tejföllel. Erre tesszük a kolbászkarikákat, amit megcsorgatunk a kisült kolbászzsírral.
Tetejére negyedbe vágott főtt tojásokat teszünk, majd az egészre fűszermalomból rozmaringos, citromos, csilis fűszerkeveréket tekerünk.
A rakott krumpli variáció kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 7 g