Rakott krumpli torta recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 szál kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagy tejföl
- só, bors
Díszítéshez:
- uborka
- paradicsom
Elkészítése:
Krumplit héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk. Egy tortaformát vékonyan megkenjük margarinnal. Főtt tojásokat és a kolbászt karikára szeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük és olajon megdinszteljük. A tortaforma alját kibéleljük főtt krumpli szeletekkel, erre jön a főtt tojás, kolbász szeletek, megszórjuk hagymával, meglocsoljuk tejföllel és sózzuk borsozzuk. Ezt addig folytatjuk amíg minden elfogy, tetejét krumplival fedjük be. Betesszük a sütőbe sülni. Amikor megsült és kicsit kihűlt vékonyan megkenjük tejföllel és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

