Rakott krumpli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál lángolt kolbász
- 10-15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 nagy tejföl
- olaj
- só
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. A tojásokat keményre főzzük, a kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk.
Egy tepsit vagy hőálló edényt kiolajozunk. A krumplit vékony karikákra szeljük és a felét elterítjük.
Megsózzuk, rászórjuk a kolbászt és a felszeletelt tojásokat. A maradék krumplit szintén rápakoljuk és megsózzuk.
A kikavart tejfölt rásimítjuk és megszórjuk a szalonnával. Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon kb 45 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.