Rakott krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 szál lángolt kolbász
- 10-15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 nagy tejföl
- olaj
- só
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. A tojásokat keményre főzzük, a kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk.
Egy tepsit vagy hőálló edényt kiolajozunk. A krumplit vékony karikákra szeljük és a felét elterítjük.
Megsózzuk, rászórjuk a kolbászt és a felszeletelt tojásokat. A maradék krumplit szintén rápakoljuk és megsózzuk.
A kikavart tejfölt rásimítjuk és megszórjuk a szalonnával. Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon kb 45 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

