Rakott krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál lángolt kolbász
- 10-15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 nagy tejföl
- olaj
- só
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. A tojásokat keményre főzzük, a kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk.
Egy tepsit vagy hőálló edényt kiolajozunk. A krumplit vékony karikákra szeljük és a felét elterítjük.
Megsózzuk, rászórjuk a kolbászt és a felszeletelt tojásokat. A maradék krumplit szintén rápakoljuk és megsózzuk.
A kikavart tejfölt rásimítjuk és megszórjuk a szalonnával. Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon kb 45 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »