Rakott krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 szál kolbász (füstölt)
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - baconszalonna (kb. 6 db)
- tejföl (két evőkanál)
- delikát
- bors
- só
Elkészítése:
Életem első rakott krumpliját sikerült ma elkészítenem. Igazából az elkészítést nem tanultam, hanem a saját tudásom alapján csináltam meg az egészet.
A krumplit félig megfőztem és a tojást is megfőztem. A jénai alját bekentem egy kis vajjal, arra pakolgattam a felkarikázott krumplit, tojást, kolbászt, hagymát, fokhagymát, rájuk terítettem 3 db baconszalonnát és befűszereztem. Aztán megint ugyanez a réteg. A legvégén rápakoltam a maradék krumplit, bekentem a tetejét egy kis tejföllel, és beraktam a sütőbe. Ahol kb. 30-35 percet sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

